zondag 21 juni 2015

Onderweg naar Ticino

Wandelschoenen (foto MDB)


De steppewolf

Ach Nomade, wat maakt het uit waar wij ons bevinden. Jij leest in de De steppewolf. Gisteren tijdens het wandelen vertelde je over de dualiteit in de mens. Hiervoor gebruikt Hermann Hesse het poëtische beeld van de steppewolf.
Vanmorgen overviel mij een zeldzaam geluksgevoel. Ons te bevinden in het midden van de natuur. Te ontbijten met het zicht op de heuvelkam. De geur van de bossen.
‘We zijn hier nu al zo lang en toch lopen we nog altijd verloren,’ zegt Nomade.
Gisteren dwaalden we urenlang door het veen en de bossen. De gele brem is in zijn laatste bloei. Katoenachtige veenplanten verspreiden hun stuifmeel. We beklimmen de houten toren op het hoogste punt van de Fagne de Malchamps. In de vier windrichtingen zijn alle nabije en verre bestemmingen aangeduid. Waar zouden de Hoge Venen zich bevinden? Deze winter maakten we er de heerlijkste skitochten.
Zwerftochten of die Lust des Wanderns. Hesse laat Klingsor lange wandeltochten maken. Eichendorff schrijft erover in zijn Wanderlieder. Hesse maakt halt in grotti. Herbergen in de natuur, die hij ook schildert. Onze wandelkaart zijn we weer eens vergeten. Dus zijn we aangewezen op onze natuurlijke zin voor oriëntering. We gaan op zoek naar de Source de la Géronstère. Maar maken zonder het te weten er een grote boog omheen. Zodat we uiteindelijk op een oude voetweg naar het kleine stadje Spa belanden.
 Morgen doen we een nieuwe poging om onze woonwagen te laten goedkeuren door de Autosécurité. Daarna begeven we ons op weg naar Calw en Maulbronn. De eerste etappe op onze tocht naar Ticino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten